Sinterklaas Cakepop
(Chocoladecake met vanillecrème)
Benodigdheden:
- Fondantglazuur of witte candy melts
- Rode en witte marsepein
- Lollystokjes
- Piepschuim/oase
- Basisglazuur
- Gele voedselkleurstof
- Zwarte snoeppareltjes
1. Maak de cakepops volgens de drie stappen die u HIER kunt vinden. Vorm driehoekjes van het cakemengsel.
2. Maak het glazuur volgens recept, deze vind u HIER.
3. Rol de rode marsepein uit en snijd er driehoekjes uit: dit worden de mijters.
4. Met het basisglazuur voorzichtig met wat gele voedselkleurstof. Breng hiermee een kruis op de mijters aan.
5. Vorm baarden van de witte marsepein.
6. Prik de cakepops aan één kant in met een lollystokje. Haal het stokje eruit en doop het stokje in het glazuur. Steek het stokje terug in de cakepop. Als alle cakepops klaar zijn, laat ze dan even opstijven in de koelkast.
7. Doop de cakedriehoekjes in het fondantglazuur. Druk daarna direct de mijters bovenop vast. Druk dan de pareltjes in het glazuur voor de ogen en de neuzen van de sinterklaasjes. Plak tot slot de baarden vast met wat extra basisglazuur.