Basisrecept Cake Pops
Wil je graag zelf de lekkerste en mooiste Cake Pops maken? Met het basisrecept maak je in een handomdraai de heerlijkste en mooiste Cake Pops zelf. Volg het recept stap voor stap, dan gaat het je zeker lukken!
Cake, Crème en glazuur.
Om cakepops te maken volgt u de deze 3 stappen:
- Begin altijd met de cake. U kunt natuurlijk een kant-en-klare cake kopen in de winkel maar het is misschien leuker om er zelf een te maken. Hieronder vind u 3 verschillende cakerecepten. Onthoud wel dat de cake koud moet zijn voor u verder gaat met de 2e stap.
- Maak nu de Crème. De crème wordt gemengd met de cakekruimels en fungeert als 'lijm' om de cakecruimels te laten plakken. Zo kunt u de cake makkelijk tot bolletjes kneden.
- Bereid tot slot het glazuur. Dit is nodig om de cakebolletjes in te dopen. Daarna kunt u ze met snoepjes of marsepein versieren.
Glazuurrecepten: Na het opstijven van de cakebolletjes in de koelkast kunt u ze in een glazuur naar keuze dopen. Prik ze aan één kant in met een lollystokje. Haal het stokje eruit en doop het sokje in een glazuur naar keuze. Steek het stokje dan terug in het cakebolletje - op deze manier plakken de bolletjes beter vast aan de stokjes. Prik de stokjes - als ze klaar zijn - in een stuk piepschuim of oase. Ze blijven ze rechtop staan. Zet het geheel nog 10 minuten in de koelkast.
Doop de cakepops daarna onder in een glazuur naar keuze. Er is genoeg glazuur, dus dompel de cakepops er helemaal in onder. (eventuele restjes glazuur kunt u in een afgesloten bakje in de koelkast bewaren en nogmaals gebruiken.) Klop het overtollige glazuur eraf door de lollystokjes zachtjes tegen de rand van de pan te tikken. Zet de cakepops dan terug in het piepschuim of oase en garneer ze naar keuze.
Zoals eerder vermeld komen nu de 3 verschillende cakerecepten, crèmerecepten en 4 glazuurrecepten.