Fondantglazuur
Ingrediënten.
- 500 g fondantglazuur
Of
- 500 g suiker
- 2 theelepel glucosestroop
Fondantglazuur kunt u het beste kant-en-klaar kopen. Het is te koop via het internet, bij de bakker, groothandel of kookwinkels. Doe het glazuur in een pannetje met een paar druppels water. Verwarm het al roerend op laag vuur tot het vloeibaar is.
Fondantglazuur zelf maken: Verwarm de suiker in een pan met dikke bodem met net zoveel water dat de suiker net onderstaat. Breng het geheel aan de kook. Voeg de glucosestroop toe en roer alles goed door. Laat het mengsel koken tot een suikerthermometer 110° C aangeeft. Giet het hete suikermengsel dan op een stenen of marmeren plaat/aanrechtblad. Werk het mengsel met een spatel net zolang door elkaar tot het een 'kaugomachtige' textuur heeft. Verpak het in vetvrij papier en bewaar het in een afgesloten bak. Verwarm dit glazuur voor gebruik op dezelfde manier als de kant-en-klare versie (hierboven)
Voorbeeld: Suikerthermometer