Cupcakes maken, cupcakes, bakken, recepten   LimoencakeCupcakes maken, cupcakes, bakken, recepten

 

 

 

Ingrediënten.

Voor circa 20 cakepops

  • 170 g bloem
  • 30 g cacaopoeder
  • 1 zakje bakpoeder
  • 200 g witte basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 4 eieren
  • 200 g zachte boter

 

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet (indien nodig) het cakeblik in met een beetje zachte boter.
Zeef de bloem en het cacao- en bakpoeder in een kom. Doe de boter en alle suiker in een mengkom en klop het geheel met een elektrische handmixer tot een bleek, luchtig mengsel. Voeg de eieren een voor een toe en blijf goed kloppen.
Voeg de gezeefde droge ingrediënten als laatste toe aan het cakebeslag en klop alles nog even goed door.
Verdeel het mengsel over het cakeblik; strijk de bovenkant mooi glad. Bak de cake in ca. 1,5 uur mooi goudbruin en gaar in de voorverwarmde oven, tot een prikker die u in het midden steekt er droog weer uit komt. Haal hem uit de oven en laat hem afkoelen.
Breek de cake doormidden en wrijf de stukken tegen elkaar, zodat u kruimels krijgt. Let op: u kunt de cake ook tot fijne kruimels hakken in een keukenmachine.