Cupcakes met macadamia en witte chocolade
Ingrediënten voor 12 cupcakes
125 gram zelfrijzend bakmeel
125 gram kristalsuiker
125 gram roomboter, op kamertemperatuur
2 ( grote) eieren, op kamertemperatuur
2 eetlepels melk, op kamertemperatuur
2 theelepels vanille extract
100 gram witte chocolade, in kleine stukjes gehakt
Topping
200 gram witte chocolade
300 gram poedersuiker
5 eetlepels melk
macadamia noten, in stukjes gehakt
Methode
Maak het basisrecept cupcakes. Voeg als laatste de witte chocolade toe aan het beslag en roer alles nog eens goed door.
Topping
Doe de chocolade in een pannetje en zet het op laag vuur. Laat de chocolade langzaam smelten. Voeg tijdens het smelten van de chocolade de melk toe en roer het geheel steeds goed door met een houten lepel. Wanneer de chocolade goed gesmolten is en samen met de melk 1 glad geheel is geworden, haal je het pannetje van het vuur. Voeg nu steeds kleine beetjes poedersuiker toe aan het mengsel en roer weer goed door. Laat het geheel iets afkoelen zodat het wat dikker wordt.
- Strijk de topping op de afgekoelde cupcakes met een mes.
- Decoreer de cupcakes met de macadamia nootjes.