Ingrediënten voor 12 cupcakes
125 gram zelfrijzend bakmeel
125 gram bruine basterdsuiker
125 gram boter, op kamertemperatuur
2 eetlepels melk
2 eieren, op kamertemperatuur
2 eetlepels cacaopoeder
Hot Chocolate Fudge Saus
50 gram cacaopoeder
200 gram bruine suiker
heet water
Marshmallow mini paddestoeltjes
mini marshmallows
100 gram chocolade
gekleurde nonparels
Chocolate Frosting
250 gram boter, op kamertemperatuur
250 gram poedersuiker
4 eetlepels cacaopoeder
Methode
Maak het basisrecept cupcakes en gebruik in plaats van kristalsuiker bruine basterdsuiker. Voeg als laatste de cacaopoeder toe en mix alles tot een glad geheel
Vul de bakvormpjes tot ongeveer de helft met het beslag. Begin nu met het maken van de saus. Doe de bruine suiker en de cacaopoeder in een kom. Voor een mooi resultaat doe je het mengsel even in een keukenmachine om het fijn te malen. Het resultaat is dan een fijne chocolade gruis. Strooi nu een 1 a 2 eetlepels van het cacaomengsel over het beslag in elk bakvormpje.
Kook water (ongeveer 100 ml) en laat het een beetje afkoelen. Giet een klein beetje water over het cacaomengsel in de gevulde bakvormpjes. Vul de bakvormpjes niet te vol met water. Zorg ervoor dat de cacaopoeder in elk geval bedekt is. Bak de cupcakes 20 tot 30 minuten in de oven. Deze cupcakes hebben ietsje langer de tijd nodig dan normaal, dus kijk even goed of de cupcakes gaar zijn.
Laat de cupcakes een minuutje in het bakblik zitten en laat ze daarna uit het bakblik afkoelen op een rekje. Maak de frosting door de boter te mengen met de poedersuiker. Voeg beetje bij beetje de suiker toe en mix steeds tussendoor met de mixer. Voeg als laatste de cacaopoeder toe en mix alles nog eens goed door.
Maak nu de marshmallow paddenstoeltjes. Smelt de chocolade in een kom boven een pannetje met heet water. Dip de mini marshmallows in de chocolade, en haal ze daarna door de nonpareils.
- Met een spuitzak met Jumbo tip open ster, maak je een grote chocolade swirl op de cupcakes.
- Decoreer de swirls met de nonpareils en de mini paddenstoeltjes.
- Deze cupcakes zijn het lekkerste als ze niet lang na het maken en decoreren worden geserveerd.
- Je kunt natuurlijk elke kleur nonpareils gebruiken. Roze of blauw is ook leuk voor bijvoorbeeld een geboorte.