Pistachio Cupcakes
Informatie
- Voorbereidingstijd:15 minuten
- Baktijd:25 minuten
- Recept voor 12 cupcakes
- Portie: 1 cupcakes
- Calorieën per portie: 250
Ingrediënten
- 125 gram roomboter, op kamertemperatuur
- 125 gram kristalsuiker
- 125 gram zelfrijzend bakmeel
- 2 eetlepels melk, op kamertemperatuur
- 2 grote eieren, op kamertemperatuur
- 100 gram pistachenootjes, gepeld
- 2 eetlepels cacaopoeder, met minimaal 70 % cacao
- 45 gram bloem
- 240 ml melk, op kamertemperatuur
- 200 gram roomboter, op kamertemperatuur
- 200 gram poedersuiker
- 5 ml vanille extract
- kleurstof
Bereidingswijze
Methode
Maak het basisrecept cupcakes. Maal 85 gram pistachenootjes in een keukenmachine fijn. Spatel de nootjes samen met het cacaopoeder door het beslag.
Topping
Maak het basisrecept frosting en kleur de frosting met een drupje groene kluerstof. Laat de cupcakes goed afkoelen op een rekje en breng de frosting aan op de cupcakes met een spatel.
- Maal de overgebleven pistachenootjes in de keukenmachine en sprenkel ze over de frosting.
- Je kan de nootjes ook heel laten en zo op de frosting plaatsen.
- in plaats van vanille extract kun je ook gaan voor pistache extract of amandel extract.