Donut Cupcakes
Ingrediënten voor 12 cupcakes
125 gram roomboter, op kamertemperatuur
125 gram kristalsuiker
125 gram zelfrijzend bakmeel
2 eetlepels melk, op kamertemperatuur
2 ( grote) eieren, op kamertemperatuur
75 gram frambozen jam
Topping
450 gram roomkaas, op kamertemperatuur (type Philadelphia)
225 gram roomboter, op kamertemperatuur
125 gram poedersuiker
1,5 theelepel vanille extract
gekleurde sprinkels
kleurstof
Methode
Maak het basisrecept cupcakes. Voeg als laatse de vanille toe en mix alles nog eens goed door met de mixer op middelhoge snelheid. Bak de cupcakes voor ongeveer 20 tot 25 minuten in de voorverwarmde oven op 170 graden.
Laatde cupcakes eerst goed afkoelen op een rekje. Maak nu een gat in de bovenkant van de cupcake met behulp van een scherp mesje of appelboor en vul de cupcake met een eetlepel jam.
Topping
Mix de cream cheese, boter en vanille met de mixer op middelhoge snelheid tot een luchtige creme. Voeg nu beetje bij beetje de poedersuiker toe en mix met de mixer op lage snelheid tot een luchtige frosting.
- Breng de frosting aan op de cupcakes met een spuitzak met grote tip of spatel.
- Decoreer je de donut cupcakes met gekleurde sprinkels.
- Kleur de frosting naar wens met verschillende kleurstof.