Cupcakes maken, cupcakes, bakken, receptenDonut CupcakesCupcakes maken, cupcakes, bakken, recepten

 

 

 

Cupcakes maken, cupcakes, bakken, recepten

Ingrediënten voor 12 cupcakes

125 gram roomboter, op kamertemperatuur
125 gram kristalsuiker
125 gram zelfrijzend bakmeel
2 eetlepels melk, op kamertemperatuur
2 ( grote) eieren, op kamertemperatuur
75 gram frambozen jam


Topping

450 gram roomkaas, op kamertemperatuur (type Philadelphia)
225 gram roomboter, op kamertemperatuur
125 gram poedersuiker
1,5 theelepel vanille extract
gekleurde sprinkels
kleurstof


Methode

Maak het basisrecept cupcakes. Voeg als laatse de vanille toe en mix alles nog eens goed door met de mixer op middelhoge snelheid. Bak de cupcakes voor ongeveer 20 tot 25 minuten in de voorverwarmde oven op 170 graden.

Laatde cupcakes eerst goed afkoelen op een rekje. Maak nu een gat in de bovenkant van de cupcake met behulp van een scherp mesje of appelboor en vul de cupcake met een eetlepel jam.


Topping

Mix de cream cheese, boter en vanille met de mixer op middelhoge snelheid tot een luchtige creme. Voeg nu beetje bij beetje de poedersuiker toe en mix met de mixer op lage snelheid tot een luchtige frosting.

Cupcakes maken, cupcakes, bakken, recepten

  • Breng de frosting aan op de cupcakes met een spuitzak met grote tip of spatel.
  •  Decoreer je de donut cupcakes met gekleurde sprinkels.
  • Kleur de frosting naar wens met verschillende kleurstof.