Kuiken Cupcakes
Ingrediënten voor 12 cupcakes
125 gram roomboter, op kamertemperatuur
125 gram kristalsuiker
125 gram zelfrijzend bakmeel
2 eetlepels melk, op kamertemperatuur
2 ( grote) eieren, op kamertemperatuur
Frosting
45 gram bloem
240 ml melk, op kamertemperatuur
200 gram roomboter, op kamertemepratuur
200 gram poedersuiker
5 ml vanille extract
Overige benodigdheden
Kleurstoffen
Black candy pearls
Orange sanding sugar
Fondant: zelf maken of kant en klaar
Methode
Maak het basisrecept cupcakes, of elk ander gewenst recept. Laat de cupcakes goed afkoelen op een rek. Voor de frosting gebruik je het basisrecept frosting. Kleur de frosting naar wens.
Kleur fondant in een mooie gele paaskleur. Steek rondjes uit van ongeveer ø 3 cm.
Gebruik candy pearls voor de oogjes en snij kleine driehoekjes uit de fondant voor de snaveltjes. Maak de fondant snaveltjes een beetje nat met water en besprenkel ze met sanding sugar.
Gebruik eetbare lijm om de oogjes en snaveltjes vast te zetten of gebruik wat water en druk de onderdelen goed aan ( dit is minder stevig).
Vul een spuitzak met een Jumbo French tip of andere tip met de frosting en maak een leuke swirl op de cupcakes.
Maak een lage swirl, zodat je de fondant kuikentjes mooi op de swirl kan plaatsen.
- Gebruik lichte frisse kleuren in combinatie met de gele kuikentjes.
- Ook leuk voor mini cupcakes!
- Kan ook met andere fondant figuren zoals haasjes.