Cherry Cupcakes
Ingrediënten voor 12 cupcakes
125 gram roomboter, op kamertemperatuur
125 gram kristalsuiker
125 gram zelfrijzend bakmeel
2 eetlepels melk, op kamertemperatuur
2 ( grote) eieren, op kamertemperatuur
300 gram kersen (ontpit en uitgelekt)
1 theelepel vanille extract
Topping
200 gram monchou
200 gram poedersuiker
100 gram boter
125 ml geklopte slagroom
2 theelepels vanille extract
Methode
Maak het basisrecept cupcakes. Voeg als laatste de vanille toe, en spatel de kersen door het beslag.
Topping
Doe de zachte boter, monchou en vanille in een kom. Voeg beetje bij beetje de poedersuiker toe. Mix alles steeds goed door tot een luchtig beslag. Voeg dan de geklopte stijve slagroom toe. Met een spatel vouw je alles door elkaar.
- Laat het geheel opstijven in de koelkast.
- Breng de topping op de cupcakes aan met een spatel.
- Decoreer de cupcakes met een kersje.