Cupcakes Banaan Appel
Ingrediënten voor 12 cupcakes
125 gram roomboter, op kamertemperatuur
125 gram kristalsuiker
125 gram zelfrijzend bakmeel
2 eetlepels melk, op kamertemperatuur
2 ( grote) eieren, op kamertemperatuur
1 theelepel kaneel
1 theelepel nootmuskaat
1 theelepel vanille extract
1 rijpe banaan, gepureerd met staafmixer
2 appels, geschild en met een staafmixer of keukenmachine in kleine stukjes gehakt ( zonder klokhuis)
Topping
250 gram poedersuiker
250 gram zachte boter
2 eetlepels heet water
1 theelepel vanille extract
1 theelepel kaneel
Kleurstof
Methode
Maak het basisrecept cupcakes. Voeg als laatste kaneel, nootmuskaat, en vanille toe en mix alles goed door met de mixer. Vouw tenslotte de banaan en appel door het beslag met een spatel.
Topping
Doe de zachte boter in een kom en mix tot een luchtige smeuïge massa. Voeg dan langzaam de poedersuiker toe en mix door tot een mooie crème. Voeg als laatste het water, kaneel en vanille extract toe.
- Je kan deze boter crème kleuren met kleurstof.
- Voeg en drupje toe tot de gewenste kleur is bereikt.
- Breng de frosting aan op de cupcakes met een spatel.
- Decoreer de cupcakes ook eens met bloempjes van fondant. Maak ze eenvoudig met een handige plunger en fondant.