Fresh Watermelon Cupcakes
Ingrediënten voor 12 cupcakes
125 gram roomboter op kamertemperatuur
125 gram kristalsuiker
125 gram zelfrijzend bakmeel
2 eetlepels melk op kamertemperatuur
2 eieren op kamertemperatuur
Kleurstof (wij gebruikten een druppeltje roze kleurstof)
Mini chocolate sprinkles
Frosting
1/4 druppel Watermelon flavoring oil
250 gram roomboter op kamertemperatuur
250 gram poedersuiker
2 eetlepels heet water
Kleurstof groen
Kleurstof roze
Mini chocolate sprinkles
Methode
Maak het basisrecept cupcakes. Voeg als laatste een drupje roze kleurstof toe en mix het geheel nog eens goed door met de mixer.
Vul de bakvormpjes tot 2/3 vol met beslag en strooi wat mini chocolate sprinkles op het beslag.
Duw ze met een houten prikker even voorzichtig in het beslag. Bak de cupcakes voor ongeveer 20 - 25 minuten in de oven op 170 graden. Laat de cupcakes goed afkoelen op een rekje.
Frosting
Doe de zachte boter in een kom en mix tot een luchtige smeuïge massa. Voeg dan langzaam de poedersuiker toe en mix door tot een mooie crème. Hoe langer je blijft mixen, hoe beter de delen in elkaar op gaan. De textuur en de kleur veranderen. Voeg als laatste het water en de flavoring oil toe.
Verdeel de frosting in 2 delen. Kleur elk deel met een drupje kleurstof, 1 deel met roze kleurstof en 1 deel met groene kleurstof.
Doe elke kleur frosting in een spuitzak met ronde tip (large). Spuit eerst een ring met groene frosting op de cupcake, en vul dan het binnenste deel met de roze frosting.
- Plaats wat chocolate sprinkles boven op de roze frosting voor een echt watermeloen effect.