Cupcakes maken, cupcakes, bakken, receptenJuicy Sinaasappel CupcakesCupcakes maken, cupcakes, bakken, recepten

 

 

 

Ingrediënten voor 12 cupcakes

125 gram roomboter, op kamertemperatuur
125 gram kristalsuiker
125 gram zelfrijzend bakmeel
2 eetlepels melk, op kamertemperatuur
2 ( grote) eieren, op kamertemperatuur
fijn geraspte schil van 1 sinaasappel ( gebruik alleen het oranje deel van de schil, niet het witte)
2 -3  eetlepels verse sinaasappelsap


Topping

250 gram poedersuiker
250 gram zachte boter
1 theelepel vanille extract
1 a 2 eetlepels verse sinaasappelsap
(een paar druppels oranje levensmiddelen kleurstof)


Methode

Maak het basisrecept cupcakes. Voeg na het mixen van de boter en suiker de sinaasappel rasp toe. Als laatste voeg je de verse sinaasappel sap toe. Mix alles nog eens goed door met de mixer.


Topping

Doe de zachte boter in een kom en mix tot een luchtige smeuïge massa. Voeg dan langzaam de poedersuiker toe en mix door tot een mooie crème. Voeg als laatste de sinaasappelsap en vanille toe.

 

Cupcakes maken, cupcakes, bakken, recepten

  • Breng de topping aan op de cupcakes met een spuitzak met grote tip of spatel. Je kunt de topping kleuren met een drupje kleurstof.
  • Gebruik wat sinaasappel rasp als decoratie.