Lemon Cupcakes
Ingrediënten voor 12 cupcakes
125 gram zelfrijzend bakmeel
125 gram roomboter, op kamertemperatuur
125 gram lichtbruine basterdsuiker
2 eieren, op kamertemperatuur
100 ml yoghurt (naturel)
rasp van 2 citroenen
Lemon Frosting
300 gram poedersuiker
300 gram roomboter, op kamertemperatuur
sap van 1 citroen
Methode
Zorg dat de boter op kamertemperatuur is en mix de suiker met de boter tot een luchtig geheel. Voeg beetje bij beetje het meel toe en mix telkens met de mixer goed door. Voeg nu de rasp van de twee citroenen toe en mix het door het beslag.
In een andere kom klop je de eieren door de yoghurt met de mixer op middelhoge snelheid en daarna voeg je het yoghurt mengsel bij het boter mengsel. Vouw met een spatel het geheel goed door elkaar.
Vul de papieren bakvormpjes tot 2/3 vol. Bak de cupcakes 20-25 minuten in de oven op 170 graden.
Lemon frosting
Mix de zachte boter met de poedersuiker met een mixer op middelhoge snelheid, voeg telkens een beetje poedersuiker toe. Voeg als laatste het citroensap van 1 citroen toe aan het mengsel en mix alles nog eens goed door met de mixer.
- Met een spuitzak met grote ronde tip maak je een mooie ronde swirl op de afgekoelde cupcakes.
- Strooi wat citroenrasp of mooie gele sanding sugar op de frosting.