Nectarine Cupcakes
Ingrediënten voor 12 cupcakes
125 gram roombote,r op kamertemperatuur
125 gram kristalsuiker
125 gram zelfrijzend bakmeel
2 eetlepels melk, op kamertemperatuur
2 ( grote) eieren, op kamertemperatuur
1 theelepel vanille extract
2 nectarines, ontvelt en ontpit
Topping
450 gram roomkaas, op kamertemperatuur (type Philadelphia)
225 gram roomboter, op kamertemperatuur
125 gram poedersuiker
1,5 theelepel vanille extract
Methode
Maak het basisrecept cupcakes. Snij de nectarines in 2 helften en snij kleine gelijke blokjes. Voeg als laatste de nectarine blokjes en vanille toe en vouw alles goed door elkaar met een spatel.
Topping
Mix de cream cheese, boter en vanille met de mixer op middelhoge snelheid tot een luchtige creme. Voeg nu beetje bij beetje de poedersuiker toe en mix met de mixer op lage snelheid tot een luchtige frosting. Kleur de frosting naar wens met kleurstof.
- Smeer de topping met een spatel op de cupcakes of gebruik een spuitzak met grote tip.
-
Je kunt wat extra partjes nectarine snijden als decoratie voor op de cupcakes.