Peach Mascarpone Cupcakes
Ingrediënten voor minimaal 12 cupcakes
125 gram zelfrijzend bakmeel
125 gram kristalsuiker
125 gram roomboter, op kamertemperatuur
2 eetlepels melk, op kamertemperatuur
2 (grote) eieren, op kamertemperatuur
1 theelepel vanille extract
1/2 theelepel nootmuskaat
2 theelepels rasp van sinaasappel schil
2 perzikken, ontvellen en in kleine schijfes of blokjes snijden
Mascarpone frosting
240 ml slagroom
225 gram mascarpone
65 gram poedersuiker
1 theelepel vanille extract
Kleurstof
Methode
Mix de boter met de suiker in een kom luchtig en zacht op middelhoge snelheid. Voeg daarna een voor een de eieren toe, daarna de vanille, nootmuskaat en de sinaasappel rasp. Mix alles goed door elkaar met de mixer op middelhoge snelheid tot een luchtig geheel. Voeg nu om en om een beetje meel en melk toe. Blijf tussendoor goed mixen. Als laatste vouw je de perzik door het beslag met een spatel.
Bak de cupcakes 20-25 minuten in de voorverwarmde oven op 170 graden.
Mascarpone frosting
Gebruik voor de frosting een vetvrije schone kom. (Even goed met citroen vetvrij maken). Doe de mascarpone met de vanille en poedersuiker in een kom en mix dit door elkaar. In een andere kom mix je de slagroom tot stijve stevige pieken. Vouw de mascarpone door de slagroom en serveer direct.
- Met een druppeltje kleurstof breng je de frosting eventueel mooi op kleur.
- Breng de frosting op de cupcakes aan met een spatel.
- Decoreer de cupcakes ook eens met een schijfje of blokje perzik.