Peer Cupcakes
Ingrediënten voor 12 cupcakes
125 gram roomboter boter, op kamertemperatuur
125 gram kristalsuiker
125 gram zelfrijzend bakmeel
2 grote eieren, op kamertemperatuur
1 theelepel vanille extract
2 kleine of 1 grote peer, goed rijp en in kleine stukjes gesneden
Frosting
45 gram bloem
240 ml melk, op kamertemperatuur
200 gram roomboter, op kamertemperatuur
200 gram poedersuiker
5 ml vanille extract
1 peer, gepureerd met staafmixer/ keukenmachine
kleurstof
Methode
Maak het basisrecept cupcakes. Voeg als laatste de vanille en peerstukjes toe, en vouw het door het beslag met een spatel.
Peer frosting
Maak het basisrecept frosting. Voeg als laatste de gepureerde peer toe aan de frosting en mix alles nog eens goed door met de mixer op middelhoge snelheid. Kleur de frosting met een srupje groene kleurstof.
Breng de frosting aan op de afgekoelde cupcakes met een spuitzak met grote tip. Of gebruik een spatel.