Cupcakes Limoen Basilicum
Ingrediënten voor 12 cupcakes
125 gram roomboter op kamertemperatuur
125 gram kristalsuiker
125 gram zelfrijzend bakmeel
2 eetlepels melk op kamertemperatuur
2 eieren op kamertemperatuur
1 theelepel vanille extract
2 theelepels limoen rasp
2 eetlepels zure room
Handje vol basilicum, fijn gehakt
Limoen frosting
250 gram roomboter, op kamertemperatuur
250 gram poedersuiker
1 theelepel vanille extract
1 theelepel limoen sap
1 theelepel limoen rasp
100 gram geklopte slagroom
Methode
Maak het basisrecept cupcakes.
Voeg als laatste de vanille, limoenrasp (groene schil fijn raspen), basilicum en zure room toe aan het beslag. Mix alles nog eens goed door met de mixer op middelhoge snelheid. Na het bakken laat je de cupcakes goed afkoelen op een rek.
Lime frosting
Mix de boter zacht en luchtig en voeg beetje bij beetje de poedersuiker toe. Voeg vanille, limoen sap en rasp (groene schil fijn raspen) toe en mix met de mixer op middelhoge snelheid tot een luchtige frosting. Vouw de luchtig geklopte slagroom door de frosting met een spatel. Vul een spuitzak met Jumbo tip dichte ster met de frosting en maak kleine toefjes op de afgekoelde cupcakes.
- Steek verse blaadjes basilicum in de frosting voor de finishing touch.
- Voor een echt groen gevoel zet je de gedecoreerde cupcakes in kleine bloempotjes.