Winter Cupcakes
Ingrediënten voor 12 cupcakes
125 gram zelfrijzend bakmeel
125 gram roomboter, op kamertemperatuur
125 gram lichtbruine basterdsuiker
2 eieren, op kamertemperatuur
125 gram geraspte worteltjes
snufje zout
1 theelepel koek of speculaas kruiden
60 gram walnoten
Topping
250 gram zachte boter
250 gram poedersuiker
2 eetlepels heet water
2 theelepels koek of speculaas kruiden
1 theelepel vanille extract
chocolade schaafsel/nootjes
Methode
Maak het basisrecept cupcakes. Voeg bij het zelfrijzend bakmeel de speculaas kruiden toe. Vervang de kristalsuiker voor basterdsuiker. Voeg als laatste de worteltjes en gehakte walnoot toe. Meng alles nog een keer goed door elkaar met de mixer.
Topping
Doe de zachte boter in een kom en mix tot een luchtige smeuïge massa. Voeg dan langzaam de poedersuiker toe en mix door tot een mooie crème. Voeg als laatste het water, de kruiden en vanille extract toe. Mix nogmaals alles goed door elkaar.
Breng de topping aan op de cupcakes met een spuitzak met grote tip of spatel. Decoreer de cupcakes met koekkruiden en wat chocolade.