Appel Kaneel Cupcakes
Ingrediënten voor 12 cupcakes
125 gram roomboter, op kamertemperatuur
125 gram kristalsuiker
125 gram zelfrijzend bakmeel
2 eetlepels melk, op kamertemperatuur
2 ( grote) eieren, op kamertemperatuur
1 appel ( zurig ), gesneden in kleine blokjes
2 theelepels kaneel
Topping
250 gram poedersuiker
250 gram zachte boter
2 eetlepels heet water
4 theelepels kaneel poeder
1 theelepel vanille extract
Methode
Maak het basisrecept cupcakes. Voeg als laatste appelblokjes gemengd met kaneel toe. Roer alles nog eens goed door tot 1 geheel.
Topping
Doe de zachte boter in een kom en mix tot een luchtige smeuïge massa. Voeg dan langzaam de poedersuiker toe en mix door tot een mooie crème. Voeg als laatste het water, de vanille extract en kaneel poeder toe, en mix alles nog eens goed door met de mixer.
-
Breng de topping aan op de cupcakes met een spuitzak of mes. Je kunt de topping naar wens kleuren met kleurstof.
- Gebruik kleine stukjes appel of kaneel als decoratie voor op de cupcakes.