Kruidnoot Cupcakes
6 standaard cupcakes, 6 minicupcakes en 6 cakepops
125 gram roomboter, op kamertemperatuur
125 gram kristalsuiker
125 gram zelfrijzend bakmeel
2 eetlepels melk, op kamertemperatuur
2 ( grote) eieren op kamertemperatuur
100 gram kruidnoten
185 gram Philidelphia roomkaas
250 gram poedersuiker
100 gram witte chocolade
Gekleurde nonpareils
Sanding sugar
Methode
Doe de Philidelphia in een middelgrote kom. Voeg beetje bij beetje de poedersuiker toe en mix steeds met de mixer op middelhoge snelheid tot een glad en luchtig geheel. Zet de frosting een half uur tot een uur in de koelkast.
Maak het basisrecept cupcakes. Vul 6 standaard bakvormpjes met het beslag. Bak ze in de oven op 170 graden ongeveer 20 tot 25 minuten, en laat ze daarna afkoelen op een rekje.
Maal 40 gram kruidnoten fijn in een keukenmachine. Mix dit kruidnootmengsel met de mixer op middelhoge snelheid door het restant van het cupcakebeslag. Vul 12 minibakvormpjes met het kruidnootbeslag en bak ze in de oven op 170 graden ongeveer 15 tot 20 minuten. Laat ze afkoelen op een rekje.
Als alle cupcakes gebakken en afgekoeld zijn, haal je de roomkaasfrosting uit de koelkast. Begin eerst met de standaard cupcakes. Met een spatel breng je een beetje frosting aan op de cupcakes. Smeer de frosting op de bovenkant van de cupcakes. Strooi gekeurde sanding sugar op een bordje en dip de bovenkant van de cupcake in de suiker.
Schep een paar eetlepels frosting in een spuitzak met ronde tip en spuit een kleine ronde toef op de sanding sugar. Dip 6 kruidnoten in de frosting en dip de kruidnoten in de gekleurde nonpareils. Zet de versierde kruidnoten op de ronde toef op de cupcakes. Maal nog eens 40 gram kruidnoten fijn in de keukenmachine. Bestrooi de cupcakes met een klein beetje van het fijne kruidnootmengsel en de nonpareils.
Met een spatel breng je een beetje frosting aan op 6 mini cupcakes. Smeer de frosting op de bovenkant van de cupcakes. Strooi wat van het kruidnootmengsel op een bordje en dip de bovenkant van de cupcakes in het mengsel.
Doe de overgebleven 6 mini cupcakes in een middelgrote kom. Met je handen verkruimel je de cupcakes. Schep wat roomkaas frosting bij de verkuimelde cake. Voeg ook de rest van de 'kruidnootkruimels' toe. Meng de frosting door de cake tot een vaste bal deeg. Als de kruimels niet plakken voeg je wat meer frosting toe.
Maak kleine cake balletjes van het deeg en leg ze op een bord met daarop een vel bakpapier. Zet de cakebolletjes even in de koelkast zodat ze kunnen opstijven. Smelt de witte chocolade in een kom boven een pannetje met heet water. Haal de cakeballetjes uit de koelkast en haal ze ( geprikt aan een houten stokje of iets dergelijks) door de witte chocolade.
Vul een bakje met gekleurde nonpareils en dip de cakeballejes in de nonpareils. Steek een rietje of ander stokje in het cakeballetje en laat ze rustig uitharden (de chocolade zal weer hard worden). Zet alle drie de traktaties op een mooie manier bij elkaar.