Cupcakes maken, cupcakes, bakken, receptenMarshmallow chocolate cupcakesCupcakes maken, cupcakes, bakken, recepten

 

 

 

Ingrediënten voor 12 cupcakes

125 Gram roomboter op kamertemperatuur
125 Gram kristalsuiker
125 Gram zelfrijzend bakmeel
2 Eetlepels melk op kamertemperatuur
2 Eieren op kamertemperatuur
mini marshmallows (75 gram)



Chocolade creme

250 gram poedersuiker
250 gram roomboter, op kamertemperatuur
2 eetlepels heet water
30 gram cacaopoeder, of 75 gram gesmolten chocolade
1 theelepel vanille extract


Methode

Maak het basisrecept cupcakes.

Cupcakes maken, cupcakes, bakken, receptenBak de cupcakes en laat ze afkoelen op een rekje. Met een mesje of ander keukenhulpje zoals een appelboor, hol je de cupcakes voorzichtig een beetje uit tot ongeveer halverwege de cupcake. Doe dit vanaf de bovenkant van de cupcake. 

In een pannetje boven heet water laat je de marshmallows langzaam smelten.

 

Met een lepeltje schep je een deel van de gesmolten marshmallows in het uitgeholde deel van elke cupcake. Je kunt eventueel het uitgeholde stukje cupcake weer terug plaatsen, maar dit hoeft niet.


Topping

Doe de roomboter in een kom en mix het met de mixer op middelhoge snelheid tot een luchtige smeuïge massa. Voeg dan langzaam en beetje bij beetje de poedersuiker toe en mix door tot een mooie crème. Voeg als laatste het vanille extract, cacaopoeder en water toe en mix alles nog eens goed door met de mixer. 

Kies je liever voor gesmolten chocolade:

Laat 75 gram chocolade in een kom boven een pannetje met heet water smelten op middel hoog vuur. Laat de gesmolten chocolade goed afkoelen en voeg dit toe aan de botercrème. Schep alles nog eens goed door elkaar met een spatel. 


Cupcakes maken, cupcakes, bakken, receptenBreng de chocolade botercrème aan op de afgekoelde cupcakes met een spuitzak met Jumbo tip of spatel.

Snij wat mini marshmallow in kleinere stukjes en decoreer hiermee de cupcakes!