Oreo Cookies Cupcakes
Ingrediënten voor 12 cupcakes
125 gram boter op kamertemperatuur
125 gram kristalsuiker
125 gram zelfrijzend bakmeel
2 eetlepels melk, op kamertemperatuur
2 ( grote) eieren, op kamertemperatuur
1 theelepel vanille extract
6 verkruimelde Oreo koekjes
Topping
250 gram poedersuiker
250 gram zachte boter
2 eetlepels heet water
1 theelepel vanille extract
6 ( fijn) verkruimelde Oreo koekjes
12 hele Oreo koekjes
Methode
Maak het basisrecept cupcakes. Spatel als laatste de vanille extract en de verkruimelde Oreo koekjes door het beslag.
Topping
Doe de zachte boter in een kom en mix de boter tot een luchtige smeuïge massa. Voeg dan beetje bij beetje de poedersuiker toe en mix steeds tussendoor door tot een mooie crème. Hoe langer je blijft mixen, hoe beter de delen in elkaar op gaan. Voeg water en de vanille extract toe en mix nog eens goed door met de mixer. Als laatste meng je de fijn verkruimelde Oreo koekjes door het mengsel.
.
-
Breng de topping aan op de cupcakes met een spuitzak met grote tip.
-
Je kunt de topping naar wens kleuren met een druppeltje kleurstof.
- Zet om het geheel af te maken een heel Oreo koekje op de topping.
-
Je kunt de topping naar wens kleuren met een druppeltje kleurstof.
- Gebruik Bright Whitener om de botercreme mooi wit te maken.