Zachte chocolade cupcakes
Ingrediënten voor 12 cupcakes
125 gram roomboter, op kamertemperatuur
125 gram kristalsuiker
125 gram zelfrijzend bakmeel
2 eetlepels melk, op kamertemperatuur
2 ( grote) eieren, op kamertemperatuur
150 gram donkere chocolade, in stukjes
200 ml slagroom (ongeklopt)
Methode
Maak het basisrecept cupcakes. Smelt de chocolade in een pannetje op middelhoog vuur. Voeg daarna de slagroom toe aan de gesmolten chocolade. Roer goed door tot het 1 glad geheel is geworden, dit duurt even.
Voeg 2/3 van het chocolade mengsel toe aan het beslag en roer alles nog eens goed door. Laat de rest van het chocolademengsel in een schone koele kom afkoelen.
Na het bakken (niet helemaal laten afkoelen voor een lekkere smeuige bite) van de cupcakes bestrijk je met een spatel het dik geworden chocolade mengsel op de cupcakes.