Botercrème Chocolade
Ingrediënten voor 12 cupcakes
250 gram poedersuiker
250 gram roomboter, op kamertemperatuur
2 eetlepels heet water
30 gram cacaopoeder, of 75 gram gesmolten chocolade
1 theelepel vanille extract
Methode
Doe de roomboter in een kom en mix het met de mixer op middelhoge snelheid tot een luchtige smeuïge massa. Voeg dan langzaam en beetje bij beetje de poedersuiker toe en mix door tot een mooie crème. Hoe langer je blijft mixen, hoe beter de delen in elkaar op gaan. Voeg als laatste het vanille extract, cacaopoeder en water toe en mix alles nog eens goed door met de mixer.
- Of laat 75 gram chocolade in een kom boven een pannetje met heet water smelten op middel hoog vuur.
- Laat de gesmolten chocolade goed afkoelen en voeg dit toe aan de botercrème. Schep alles nog eens goed door elkaar met een spatel.
- Breng de chocolade botercrème aan op de afgekoelde cupcakes met een spuitzak met Jumbo tip of spatel.