Cupcakes maken, cupcakes, bakken, receptenIcingCupcakes maken, cupcakes, bakken, recepten

 

 

 

Cupcakes maken, cupcakes, bakken, recepten

Icing ( wordt hard)

Ingrediënten voor 12 cupcakes

2 grote eiwitten
450 gram poedersuiker
1 theelepel citroen sap


Methode

Icing dik

Doe de eiwitten met het citroen sap in een grote schone, vetvrije kom en voeg een beetje van de poedersuiker toe. Gebruik deeghaken (spiraalvorm) en begin met mixen op middelhoge snelheid. Voeg steeds beetje bij beetje de poedersuiker toe (2 eetlepels tegelijk), totdat er kleine stijve pieken ontstaan. Zet het tot gebruik weg in de koelkast en bedek de kom met plastic folie en een natte doek, om uitdrogen te voorkomen.

Wil je de icing kleuren, dan verdeel je de icing in verschillende bakjes waarna je aan de icing levensmiddelen kleurstof toe kan voegen. Deze dikke icing gebruik je om lijnen te trekken en decoraties aan te brengen. Dit lukt goed als je de icing in een spuitzak doet en werkt met een ronde kleine tip.

Cupcakes maken, cupcakes, bakken, recepten

 

Icing dun

Maak de dikke icing ( goed stijf) en voeg beetje bij beetje enkele druppels water toe. De icing wordt nu dunner naarmate je meer water toevoegt. Blijf steeds tussendoor mixen totdat de icing vloeibaar en glad is. Er zit nu veel lucht in de icing, dus laat de icing even rusten in de koelkast. (ongeveer 30 min.) Voor gebruik haal je de icing uit de koeling en roer je even rustig door de icing.

De dunne icing doe je in een spuitzak met kleine ronde tip of in een plastic knijp flesje om nog makkelijker te kunnen doseren.

Wil je de icing kleuren, dan verdeel je de icing in verschillende bakjes waarna je aan de icing levensmiddelen kleurstof toe kan voegen. Deze dunne icing gebruik je om grotere delen zoals de bovenkant van een koekje mooi en glad te bedekken met icing.

Cupcakes maken, cupcakes, bakken, recepten

 

Methode

Trek eerst een rand/omtrek op het te bedekken oppervlak met de dikke icing. Dit laat je een paar minuten drogen om vervolgens binnen de lijn de dunne icing aan te brengen. Werk van buiten naar binnen en let op dat je niet te veel dunnen icing op het oppervlakte giet zodat het over loopt. Laat het geheel een nacht drogen voordat je verder gaat met decoreren.