Italiaanse meringue botercrème
Ingrediënten
120 ml koud water
500 gram kristal suiker
10 eiwitten, op kamertemperatuur
650 gram zachte boter, in blokjes
1 theelepel vanille extract
Methode
Doe de suiker en het water in een saus pannetje en laat het zachtjes aan de kook komen. Als de siroop 5 minuten heeft gekookt begin je met het kloppen van de eiwitten. Gebruik een mixer op hoge snelheid met gardes, en klop voor ongeveer 2 minuten.
De suiker laat je tijdens het kloppen van de eiwitten op het vuur staan. Wanneer de 2 minuten voorbij zijn, is de suiker siroop ook klaar. Terwijl je de mixer nog aan hebt staan, giet je voorzichtig de siroop bij de eiwitten, giet het langs de zijkant de kom in zodat je minder spat! Let op! De siroop is erg heet!
Als alle siroop is toegevoegd zet je de mixer uit. Schraap alle suiker van de zijkanten terug in de kom. De massa ziet er nu dikker en luchtig uit. Klop het geheel nu nog 10 minuten met beslaghaken op hoge snelheid. Voeg hierna de boter beetje bij beetje toe. Blijf tussendoor steeds mixen op middelhoge snelheid.
Als het geheel lekker romig en dik begint te worden voeg je als laatste de vanille toe. Zet de mixer even uit, schraap al het beslag van de zijkant van de kom terug in de kom en mix nogmaals goed door. Je kan de crème ook kleuren met enkele druppels kleurstof.