Marshmallow fondant
Ingrediënten ( +/- 750 gram)
1 zak witte marshmallows (+/- 300 gram)
2 eetlepels water
500 gram poedersuiker
levensmiddelen kleurstof
smaakstof, bijvoorbeeld vanille
Methode
Doe de marshmallows in een magnetron bestendige kom en voeg het water toe. Zet de kom ongeveer 1 minuut op 800 watt in de magnetron. Roer daarna goed door, tot de massa glad is geworden. Je kunt nu een aantal druppels kleur en smaakstof toevoegen. Voor een sterke, heldere kleur voeg je iets meer druppels kleurstof toe.
Voeg nu beetje bij beetje de poedersuiker toe en roer goed door met een ingevette houten lepel. Blijf poedersuiker toevoegen tot de massa een deeg wordt. Vet je handen nu in met wat boter en leg het deeg op een ingevet werkvlak. Kneedt het deeg met je handen en voeg nog wat poedersuiker toe tot dat het deeg niet meer plakt. Let op dat het deeg niet te droog wordt, het mag mooi plooibaar zijn en makkelijk uit te rollen zonder te gaan scheuren.
Als je de fondant niet meteen gaat gebruiken verpak je het in plastic huishoud folie en in een plastic afsluitbare zak.
Deze fondant wordt niet heel hard. Als de fondant iets te hard is geworden, verwarm het dan enkele seconden in de magnetron. Als het te droog voelt, kneedt dan wat boter door de fondant. Als het te zacht is, kneedt dan wat poedersuiker door de fondant.