Maritiem Cupcakes
Ingrediënten voor minimaal 12 cupcakes
125 Gram roomboter op kamertemperatuur
125 Gram kristalsuiker
125 Gram zelfrijzend bakmeel
2 Eetlepels melk op kamertemperatuur 2 Eieren op kamertemperatuur
1 theelepel vanille extract
Vanilla cream cheese topping
450 gram roomkaas, op kamertemperatuur (type Philadelphia)
225 gram roomboter, op kamertemperatuur
125 gram poedersuiker
1,5 theelepel vanille extract
Methode
Maak het basisrecept cupcakes en voeg als laatste de vanille toe. Mix alles nog eens goed door met de mixer.
Topping
Mix de cream cheese, boter en vanille met de mixer op middelhoge snelheid tot een luchtige creme. Voeg nu beetje bij beetje de poedersuiker toe en mix met de mixer op lage snelheid tot een luchtige frosting.
Laat de cupcakes goed afkoelen op een rekje. Met een spuitzak met grote tip ( wij gebruikten een jumbo tip open ster) maak je een mooie grote swirl op de cupcakes.
Werkwijze partyprintables
Print de downloads op dik papier. Knip, snij of gebruik een pons om de kaarten, partycircles en tags te maken. Gebruik je een pons, neem er dan een van minimaal ø3,5 cm. Vouw de kaarten, en perforeer de tags. Gebruik wat touw om de tags te bevestigen aan bijvoorbeeld glaasjes of flesjes drinken. Bevestig de partycircles met een drupje lijm of tape aan de lollystokjes zodat je ze in de cupcakes kunt steken.